Woonzaak geselecteerd voor De Standaard Solidariteitsprijs

Ook deze zomer organiseert de krant De Standaard haar jaarlijkse Solidariteitsprijs. Voor de 22e keer werden alle non-profitorganisaties uitgenodigd om hun creativiteit de vrije loop te laten en een ontwerp in te sturen voor een paginagrote krantenadvertentie. Een kans die we met Woonzaak niet wilden laten liggen. En kijk: samen met 19 andere organisaties werden we geselecteerd voor gratis publicatie op de achterzijde van de krant!

Onze advertentie is een knipoog naar de klassieke zoekertjespagina waarin de persoonlijke verhalen van individuen, gezinnen en huishoudens op zoek naar een woonst subtiel verweven zijn. De pagina met zoekertjes, ooit dagelijkse kost in de krant, wordt zo een podium voor de stille crisis die vele duizenden Vlamingen treft. Het grotere zoekertje in het midden van de pagina – “Vlaanderen zkt. rechtvaardig woonbeleid” –  benadrukt de noodzaak voor een beleid dat iedereen toegang biedt tot betaalbare en kwalitatieve huisvesting, een basisrecht dat momenteel voor velen niet gerealiseerd wordt.

We zijn bijzonder blij dat onze inzending door De Standaard werd geselecteerd. Maar is nog meer…  Uit de reeks van 20 geselecteerde advertenties wordt begin september een winnaar gekozen door een vakjury. De laureaat krijgt gratis twee paginagrote advertenties in De Standaard, die kunnen worden opgenomen tot en met mei 2025. De inhoud is vrij in te vullen door de winnende organisatie. Duimen dus!

Bekijk en/of download hier het ontwerp voor de advertentie.